اشتراک گذاری

تغییر رمز وای فای مودم

تغییر رمز وای فای مودم یکی از راهکارهای افزایش امنیت آن است و تکنسین های تعمیرات مودم پیشنهاد می کنند که هر چند وقت یک بار، اقدام به تغییر رمز وای فای مودم خود کنید. عوض کردن رمز وای فای مودم موجب می شود که دسترسی افراد غریبه و هکرها به مودم و اینترنت شما سخت تر شود. روش تغییر رمز WIFI تقریبا ساده بوده و خود کاربر به راحتی می تواند آن را انجام دهد. اما توصیه می شود که در صورتی که در انجام این کار با مشکلی مواجه شدید با مراکز تعمیرات معتبر تماس گرفته و مشکل خود را برطرف نمایید؛ نمایندگی ایسوس مرکز سخت افزار ایران برای ارائه خدمات در این زمینه کنار شماست. به طور کلی مراحل عوض کردن رمز WIFI ساده بوده و می توان از روی پروتکل آن را انجام داد. تنها در بخش رمز کاربری و نام عبور در صورتی که تکنسین نصب مودم موارد پیش فرض را تغییر داده باشد، نیاز به تماس با مرکز مربوطه و دریافت نام کاربری و رمز عبور جدید خواهید بود.

آموزش تغییر رمز وای فای مودم

مراحل تغییر رمز وای فای مودم

در این بخش قصد داریم مراحل تغییر رمز وای فای مودم را بیان کنیم. برای عوض کردن رمز وای فای مودم لازم است مراحل زیر را به ترتیب اجرا کنید:

  • ورود به پنل مدیریت

برای این کار لازم است که به اینترنت مورد نظرتان متصل باشید. به عبارتی در صورتی که رمز وای فای را فراموش کرده اید، باید با لپ تاپ و به کمک کابل به اینترنت متصل شوید. کابل مخصوص برای این کار ethernet نام دارد و می توانید به راحتی آن را تهیه کنید. در این مرحله باید به آدرس روتر بروید. برای این کار لازم است آدرس مخصوص روتر را در بخش نوار آدرس مرورگر اینترنت خود ( نه در بخش سرچ) وارد کنید. آدرس پیش فرض روترها عموما یکی از موارد زیر است:

  • 168.1.1
  • ۱۶۸.۰.۱
  • ۱92.1۶۸.۲.۱

بیشتر بخوانید: چگونه تلویزیون پاناسونیک را به اینترنت وصل کنیم؟ ، تکنولوژی روز دنیا

این آدرس ها عموما در برچسبی که پشت مودم چسبانده شده است نیز نوشته شده اند. پس از وارد کردن این آدرس، شما باید به صورت خودکار به آدرس روتر خود و صفحه ای که از شما نام کاربری و رمز عبور می خواهد وارد شوید. اما در صورتی که این آدرس ها کار نکردند، برای تغییر رمز وای فای مودم باید کلیدهای win+R لپ تاپ را به صورت همزمان فشار داده و در پنجره باز شده دستور cmd را تایپ کرده و دکمه enter را بزنید. 

در صفحه سیاهی که رو برویتان باز شده عبارت ipconfig را تایپ کرده و مجددا enter را بزنید. عبارتی که در مقابل default gateway نوشته شده  است، همان آدرسی است که باید در بخش نوار آدرس مرورگر وارد کنید.

در این بخش از شما خواسته می شود که نام کاربری و رمز عبور را در بخش های مشخص وارد کنید. مقادیر پیش فرض برای نام کاربری admin یا userAdmin و برای پسورد نیز می تواند یکی از گزینه های admin یا Password باشد. اما در صورتی که این مقادیر تغییر کرده باشند باید با سرویس دهنده اینترنت خود تماس حاصل کرده و رمز عبور و نام کاربری را دریافت نمایید.

بیشتر بدانید“میراکست چیست؟”

رفتن به بخش وایرلس

پس از وارد شدن در پنل مدیریت، باید گزینه wireless را پیدا کرده و به آن بخش وارد شوید. دستور تغییر رمز وای فای مودم در اکثر مودم ها در بخش وایرلس قرار دارد. در مواردی ممکن است برای تغییر رمز WIFI  نیاز به رفتن به بخش های wireless settings یا wireless setup یا wireless security وجود داشته باشد، بنابراین در صورتی که بخش مربوط به عوض کردن رمز WIFI مودم خود را پیدا نمی کنید می توانید به این بخش ها مراجعه نمایید.

عوض کردن رمز وای فای مودم

برای تغییر رمز وای فای خود باید به دنبال گزینه password، passphrases یا shared key بگردید. در برخی انواع مدل ها برای عوض کردن رمز وای فای مودم خود در این مرحله مجددا باید رمز عبور خود را وارد کنید. نکاتی که در هنگام عوض کردن رمز WIFI مودم باید مدنظر داشته باشید امنیت رمز مورد استفاده است.

 برای این کار بهتر است تا حد امکان رمزهای پیچیده انتخاب کرده و از استفاده از اطلاعات شخصی خود( مانند نام، شماره تلفن یا غیره) برای این بخش خودداری نمایید. برای امنیت بیشتر می توانید از علامت‌هایی نظیر !، $ و #، حروف بزرگ و کوچک، فاصله و اعداد در رمز خود استفاده کنید. توصیه می شود که حداقل طول انتخابی برای رمز وای فای 8 کاراکتر باشد.

تعیین نوع رمزنگاری

یکی دیگر از مواردی که در هنگام تغییر رمز وای فای مودم باید به آن توجه داشته باشید نوع رمزگذاری روتر است. رمزهای وای فای می توانند WEP، WPA و WPA2 باشند که از میان آن ها توصیه می شود برای عوض کردن رمز وای فای مودم خود از WPA2 استفاده کنید که امن ترین نوع رمز است. 

البته در هنگام عوض کردن رمز WIFI مودم خود باید به دستگاه های مورد استفاده نیز توجه کنید، زیرا برخی دستگاه های قدیمی قادر به شناسایی رمزهای WPA2 نیستند. در چنین مواردی در هنگام تغییر رمز WIFI خود بهتر است گزینه WPA/WPA2 استفاده کنید تا شکستن آن ها به راحتی ممکن نباشد. پس در بخش security mode هرگز گزینه WEP را انتخاب نکنید زیرا این نوع رمزها امنیت بسیار پایینی داشته و به راحتی قابل هک شدن هستند.

تغییر نام روتر یا مودم

علاوه بر تغییر رمز وای فای مودم، یکی دیگر از راهکارهایی که می توانید برای بالا بردن امنیت وای فای خود استفاده کنید، تغییر نام مودم است. این کار باعث می شود که هکرهای قبلی توجهشان به وای فای شما جذب نشود. البته این مرحله دلخواه بوده و امنیت وای فای صرفا با عوض کردن رمز وای فای مودم نیز بالا می رود.

 برای تغییر نام روتر کافی است به بخش network name یا SSID مراجعه کرده و نام دلخواه خود را ثبت کنید. در این بخش توصیه می شود که از استفاده از نام های شخصی یا عباراتی که به نوعی به خودتان مربوط می شود خودداری کنید تا نام وای فای شما کمتر جلب توجه کند.

ذخیره کردن تغییرات

آخرین مرحله در تغییر رمز وای فای مودم، اعمال تغییرات و ذخیره سازی آنهاست. بنابراین بعد از تغییر رمز WIFI مودم، باید به سراغ گزینه های apply و save settings بروید. در مودم های متفاوت بسته به نوع مودم، یکی از این دو گزینه وجود دارد.

 برای اعمال تغییرات در مورد عوض کردن رمز WIFI کافی است گزینه مورد نظر را انتخاب کرده و چند ثانیه صبر کنید. نشانه اصلی این که عوض کردن رمز وای فای مودم به درستی انجام شده، این است که اتصال تمامی دستگاه های متصل به این وای فای قطع شده و برای اتصال مجدد باید رمز جدید را وارد کنید. شما می توانید سوالات خود را از کارشناسان ما در نمایندگی پاناسونیک بپرسید.

5/5 (1 امتیاز)
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید