اشتراک گذاری

میراکست چیست؟

شما چطور گوشی خود را به تلویزیون متصل می‌کنید تا تصاویر آن را در نمایشگر بزرگ تلویزیون ببینید و بیشتر لذت ببرید؟ مطمئناً اکثر کاربران هنوز هم از کابل HDMI برای اتصال گوشی یا لپ تاپ خود به تلویزیون استفاده می‌کنند شاید برخی از کاربران هم از تکنولوژی‌های جدیدی مانند Miracast، Airplay و Chromecast استفاده می‌کنند. اما میراکست چیست؟ و چه تفاوتی با دو تکنولوژی دیگر یعنی Airplay و Chromecast دارد؟ پاسخ این سوالات را در ادامه بگیرید.

میراکست چیست؟ آیا میراکست جای HDMI را گرفته است؟

سال 2002 بود که تکنولوژی HDMI روانه بازار شد و استقبال زیادی هم از آن شد. تا همین الان هم می‌توان وابستگی کاربران به HDMI را احساس کرد به گونه‌ای که در هر خانه‌ای یک کابل HDMI پیدا می‌شود. البته کابل HDMI محدودیت‌هایی هم دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها فاصله است به گونه‌ای که گوشی شما تنها به ازای اندازه کابل می‌تواند از کامپیوتر، لپ تاپ یا تلویزیون شما دور باشد علاوه‌بر این برخی از تبلت‌ها، گوشی‌ها و به ویژه مینی لپ تاپ‌ها پورت HDMI ندارند. همین محدودیت‌ها باعث شد تا تکنولوژی میراکست در سال 2012 مطرح شود. اما میراکست چیست؟ برای اینکه پاسخ این سوال را بهتر درک کنید به تکنولوژی بلوتوث فکر کنید که به راحتی با استفاده از آن می‌توانید از موبایل خود به موبایل دیگری یا دستگاه دیگری متصل شوید. درواقع اساس کار تکنولوژی میراکست بر مبنای فناوری Wi-Fi Direct است. بنابراین میراکست هیچ نیازی به سیستم بی‌سیم و مودم بی‌سیم ندارد و به صورت کاملاً مستقیم و مستقل عمل می‌کند. شرط استفاده از این تکنولوژی این است که هر کدام از دستگاه‌هایی که قصد دارید به یکدیگر متصل کنید از این فناوری پشتیبانی کنند.

میراکست محدودیت فاصله در تکنولوژی HDMI را از بین برده است و از نظر استفاده راحت‌تر از HDMI است اما نمی‌تواند کاملاً جای HDMI را بگیرد چراکه هنوز هم خیلی از کاربران از کابل HDMI استفاده می‌کنند. علاوه‌بر این تعداد پلتفرم‌های اندکی از تکنولوژی میراکست پشتیبانی می‌کنند و هنوز باگ‌هایی هم در اتصال دستگاه‌ها به یکدیگر با استفاده از این تکنولوژی وجود دارد.

میراکست چه تفاوتی با Airplay Apple و Chromecast دارد؟

برخلاف تکنولوژی‌های Apple Airplay و Chromecast که انحصاری هستند و تنها بر روی سخت‌افزارهای تولیدی توسط خود شرکت‌های اپل و گوگل کار می‌کنند، میراکست انحصاری نیست و بر روی انواع موبایل‌ها، تبلت‌ها، لپ تاپ‌ها و مانیتورها کار می‌کند. برای مثال اگر شما بخواهید که از تکنولوژی Apple Airplay استفاده کنید حتماً باید Apple TV داشته باشید. البته چند وقتی است که دانگل‌های انتقال تصویر وایرلس تا حدودی توانسته‌اند که این محدودیت‌ها را از بین ببرند.

میراکست چیست؟

میراکست چطور کار می‌کند؟

حالا که متوجه شدید میراکست چیست؟ و چه تفاوتی با تکنولوژی‌های Apple Airplay و Chromecast دارد، وقتش رسیده است که با نحوه عملکرد این تکنولوژی آشنا شوید. همانطور که اشاره کردیم تکنولوژی میراکست بر مبنای Wi-Fi Direct است بدین معنا که برای اتصال چندین دستگاه به یکدیگر نه نیازی به سیستم بی‌سیم دارد و نه نیازی به مودم بی‌سیم و به صورت مستقل دستگاه‌های مورد نظر را با استفاده از فناوری وای فای دایرکت به یکدیگر متصل می‌کند.

Miracast چه مزایایی دارد؟ چرا بهتر است از میراکست استفاده کنیم؟

  • با میراکست دیگر نیازی به استفاده از کابل ندارید.
  • با میراکست به سیستم بی‌سیم یا مودم بی‌سیم نیازی ندارید و می‌توانید بدون هیچ واسطه‌ای دو دستگاه را به یکدیگر متصل کنید.
  • با میراکست هیچ محدودیتی از نظر میزان فاصله بین دو دستگاه نخواهید داشت برای مثال اگر هزار کیلومتر هم از پلتفرمی که در اتاق دارید دور باشید باز هم می‌توانید با دیوایسی که در دست دارید به آن متصل شوید.

میراکست چه معایبی دارد؟ آیا ارزش دارد از این تکنولوژی به جای HDMI استفاده کنیم؟

  • همه پلتفرم‌‌ها از تکنولوژی Miracast پشتیبانی نمی‌کنند.
  • با استفاده از تکنولوژی میراکست شما تنها می‌توانید چیزی را تماشا کنید که بر روی صفحه نمایش در حال پخش است. درصورتی که با استفاده از تکنولوژی‌های Apple Airplay و Chromecast هم‌زمان با اینکه می‌توانید ویدئویی را در پس‌زمینه پخش کنید می‌توانید در صفحه نمایش کار دیگری انجام دهید.
  • اکثر دستگاه‌ها از HDMI پشتیبانی می‌کنند به ویژه در سالن‌های کنفرانس که همچنان میراکست به خوبی پشتیبانی نمی‌شود و باگ دارد از این‌رو اکثر مواقع از کابل HDMI استفاده می‌شود.
از کجا بفهمیم دستگاه ما از میراکست پشتیبانی می‌کند یا خیر؟

میراکست چیست؟ چطور کار می‌کند؟ چه مزایا و معایبی دارد؟ تاکنون به تمامی این پرسش‌ها پاسخ داده‌ایم اما اکنون وقتش رسیده است که بفهمید آیا دستگاه شما از تکنولوژی Miracast پشتیبانی می‌کند یا خیر؟ توجه داشته باشید که نسخه‌ 4.2 سیستم عامل اندروید و نسخه‌های بالاتر از این تکنولوژی پشتیبانی می‌کنند. علاوه‌بر این ویندوز 8.1 و ورژن‌های بالاتر ویندوز نیز از میراکست پشتیبانی می‌کنند. با این وجود برای اطمینان از اینکه دستگاه شما از میراکست پشتیبانی می‌کند یا خیر؟ می‌توانید سری به وب سایت Wi-Fi Alliance بزنید. در این وب سایت می‌توانید لیست آپدیت شده‌ای از دستگاه‌های سازگار با تکنولوژی Miracast را مشاهده کنید. اگر توانستید دستگاه خود را در میان لیست دستگاه‎‌هایی که در وب سایت مذکور قرار گرفته است پیدا کنید یعنی اینکه دستگاه شما از این تکنولوژی پشتیبانی می‌کند.

چه دستگاه‌هایی از Miracast پشتیبانی نمی‌کنند؟

همانطور که اشاره کردیم تنها دستگاه‌هایی با سیستم عامل اندروید و ویندوز از میراکست پشتیبانی می‌کنند البته دستگاه‌های اندرویدی که از این تکنولوژی پشتیبانی می‌کنند باید ورژن اندروید آن‌ها زیر 4.2 نباشد. دستگاه‌های ویندوزی هم که از میراکست پشتیبانی می‌کنند دارای ویندوز 8.1 به بالا هستند. با این وجود دستگاه‌هایی با سیستم‌عامل لینوکس، iOS و Mac OS X از میراکست پشتیبانی نمی‌کنند. از طرفی محصولات اپل تکنولوژی انحصاری خود را دارند یعنی از Apple Airplay پشتیبانی می‌کنند. محصولات گوگل هم از تکنولوژی انحصاری خود یعنی Chromecast پشتیبانی می‌کنند.

چگونه میراکست تلویزیون را فعال کنیم؟

برای فعال کردن میراکست بر روی تلویزیون تنها کافیست که از طریق منوی این دستگاه به بخش تنظیمات آن بروید و به بخش Networks مراجعه کنید. در این بخش به دنبال گزینه Share & Connect باشید. پس از انتخاب Share & Connect می‌توانید گزینه Miracast را مشاهده کنید و با انتخاب آن این آپشن را بر روی تلویزیون خود در وضعیت ON قرار دهید. اکنون باید به سراغ فعال کردن میراکست در پلتفرم دیگری که تمایل دارید آن را به تلویزیون خود وصل کنید بروید و درنهایت به راحتی تصاویر مورد نظر را بر روی نمایشگر بزرگ تلویزیون مشاهده کنید و لذت ببرید.

چگونه میراکست گوشی را فعال کنیم؟

قبل از اینکه به سراغ آموزش فعال کردن میراکست بر روی گوشی برویم لازم است بدانید که این تکنولوژی در هر گوشی با یک نام مشخص شناخته می‌شود به گونه‌ای که امکان دارد در گوشی شما در یکی از نام‌های Screen Mirroring ،Smart View ،Cast Screen  و Miracast Screen دیده شود. برای فعال کردن میراکست در گوشی خود تنها کافیست که منوی کشویی بالای گوشی را پایین بکشید و گزینه میراکست را که در یکی از این نام‌ها دیده می‌شود فعال کنید. سپس می‌توانید لیست دستگاه‌های موجود برای اتصال را ببینید و دستگاه مورد نظر را برای اتصال گوشی خود به آن انتخاب کنید.

به نظر شما میراکست آینده روشنی دارد؟

با وجود تعاریف، نحوه عملکرد، مزایا و معایبی که از تکنولوژی میراکست دستگیر شما شد فکر می‌کنید که این تکنولوژی در آینده بیشتر مورد استفاده قرار بگیرد؟ یا اینکه جایگزین HDMI شود؟ به نظر شما Miracast می‌تواند آینده روشنی داشته باشد؟ نظرات و پیشنهادات خودتان را درمورد این تکنولوژی و آینده‌ای که برای آن پیش‌بینی می‌کنید در انتهای همین صفحه به اشتراک بگذارید.  

نمایندگی فروش و تعمیر تلویزیون پاناسونیک

اگر تعریف تلویزیون‌های پاناسونیک را زیاد شنیده‌اید و دوست دارید که یک تلویزیون پاناسونیک بخرید باید به شما بگوییم که گزینه مناسبی را انتخاب کرده‌اید چراکه تلویزیون‌های پاناسونیک هم از کیفیت بالایی برخوردارند و هم اینکه جدیدترین مدل‌های آن‌ها از تکنولوژی میراکست پشتیبانی می‌کنند. اما اگر دوست دارید این دستگاه را با ضمانت‌نامه معتبر و همچنین خدمات پس از فروش ویژه خریداری کنید بهتر است سری به نمایندگی فروش تلویزیون پاناسونیک بزنید. البته خدمات این مرکز تنها به فروش تلویزیون پاناسونیک محدود نمی‌شود بلکه نمایندگی رسمی پاناسونیک خدمات عیب‌یابی و تعمیرات این دستگاه را نیز به کاربران ارائه می‌دهد.

5/5 (3 امتیاز)
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید