اشتراک گذاری

علت کار نکردن کمپرسور کولر گازی پاناسونیک چیست؟

به منظور تعمیر اصولی دستگاه لازم است که ابتدا علت کار نکردن کمپرسور کولر گازی پاناسونیک مشخص گردد. عوامل مختلفی موجب نقص در کمپرسور می گردد که از جمله آن‌ها می توان به آسیب رسیدن به برد الکترونیکی، خازن و غیره اشاره کرد. در ادامه ی این مقاله با نمایندگی تعمیر کولرگازی پاناسونیک همراه شوید.

کار نکردن کمپرسور کولر گازی پاناسونیک

دلایل کار نکردن کمپرسور کولر گازی پاناسونیک

کمپرسور کولرگازی یک قطعه مکانیکی است که نقش کاهش حجم گاز و افزایش فشار آن را بر عهده دارد. در واقع این قطعه هوای فشرده شده را به سمت بخش احتراق کولر می فرستد. کمپرسورها در انواع دینامیکی، محوری، پیستونی، مارپیچی، دندانه‌دار و غیره در بازار وجود دارند. عوامل گوناگونی موجب کار نکردن کمپرسور کولر گازی panasonic می شود که مهم ترین آن‌ ها به شرح ذیل می باشد:

برای اطلاعات بیشتر بخوانید: علت گرم نکردن کولر گازی پاناسونیک

سوختن سنسور دما

چنانچه سنسور دما جابجا شده یا دچار سوختگی گردد، نمی تواند دمای کمپرسور را تشخیص دهد. در این حالت کمپرسور کولر روشن نمی شود.

کار نکردن کمپرسور کولر گازی

ایراد در فیش ها و سیم ها

سیم ها و اتصالات به مرور زمان پوسیده و قطع می شوند و دیگر توانایی انتقال برق به کمپرسور را نخواهند داشت. همچنین در صورت شل شدن و شکستگی فیش ها نیز کمپرسور از کار می افتد.

کار نکردن مپرسور کولر گازی

می دونی چرا کولر گازی به جای خنک سازی هوا باد گرم تولید میکنه؟ دلیل باد گرم کولر گازی رو بخون! تو گرمای تابستون کمکت میکنه

اورلود کمپرسور

گاهی اوقات کمپرسور به خاطر کثیف بودن یونیت خارجی کولر و یا سایر عوامل داغ می شود. در این شرایط اورلود اتصال کمپرسور را قطع می کند، تا از صدمه دیدن آن جلوگیری نماید. برای این که اطمینان حاصل کنید که علت کار نکردن کمپرسور از جانب اورلود است یا نه؟ باید از آمپر متر کمک بگیرید.

چرا کمپرسور کولر گازی کار نمی کند

مشکل در رله فرمان

از آنجا که رله فرمان یکی از قطعات اصلی کولر محسوب می شود، یکی از دلایل کار نکردن کمپرسور کولر گازی پاناسونیک، نقص در این قطعه است. به منظور چک کردن آن می توانید از مولتی متر استفاده کنید. در صورتی که متوجه شدید ایراد از جانب رله فرمان است، باید اقدامات لازم را برای تعویض آن انجام دهید.

چرا کمپرسور کولر گازی کار نمی کند

برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید: علت لرزش پنل کولر گازی

خرابی برد الکترونیکی

برد یکی از اجزای مهم کمپرسور است و وظیفه تامین ولتاژ مورد نیاز برای این قطعه را بر عهده دارد. حال اگر برد ایراد پیدا کند، نمی تواند این ولتاژ را تامین کند و موجب از کار افتادن کمپرسور می گردد. در چنین شرایطی حتما باید یک تکنسین دستگاه را عیب یابی و تعمیر نماید.

کمپرسور کولر گازی

سوختن سنسور رزیستور

سنسور رزیستور در کمپرسور تعبیه شده است و احتمال دارد که در اثر قطع شدن اتصالات و یا سوختن از کار بیفتد. در این حالت کمپرسور نیز روشن نمی شود. در صورتی که اتصالات سیستم مشکل داشته باشد، با وصل شدن مجدد آن ها، سنسور و کمپرسور به راحتی وظایف خود را انجام می دهند. اما در صورتی که سنسور رزیستور سوخته باشد، ضروری است که تعویض گردد.

مپرسور کولر گازی

برای آگاهی از نحوه ریست کردن کولر گازی پاناسونیک کلیک کنید.

مشکل در خازن راه انداز

خازن راه انداز روی کمپرسور نصب شده و به راه اندازی آن کمک می کند. حال اگر این قطعه ایراد پیدا کند، باعث کار نکردن کمپرسور می گردد. در این حالت برای عیب یابی لازم است که از مولتی متر استفاده کنید. چنانچه متوجه شدید که اتصالات خازن دچار مشکل شده است، بهتر است که آن را تعویض نمایید.

کمپرسور کولر گازی

خراب شدن خود کمپرسور

بعضی مواقع علت کار نکردن کمپرسور کولر گازی پاناسونیک، خرابی این قطعه مهم و کاربردی است. البته توجه داشته باشید که خرابی کمپرسور به ندرت اتفاق می‌افتد. به دلیل گران بودن قیمت این دستگاه، بهتر است که قبل از تعویض، از خراب بودن آن مطمئن شوید. به این منظور لازم است که از یک متخصص حرفه ای بخواهید کولرگازی را مورد بررسی قرار دهد.

نوسانات برق و ولتاژولتاژ یکی

یکی از دلایل اصلی خرابی کمپرسور، نوسانات شدید برق و کاهش ولتاژ ورودی است. اگر ولتاژ برق کمتر از حد استاندارد باشد، کمپرسور به درستی راه‌اندازی نمی شود یا حین کار به‌طور ناگهانی خاموش می شود. برای جلوگیری از این مشکل، استفاده از استابلایزر (ترانس تثبیت‌کننده ولتاژ) توصیه می‌شود. این دستگاه نوسانات برق را تنظیم کرده و از آسیب به کمپرسور جلوگیری می‌کند.

گرفتگی لوله‌ های گاز مبرد گاهی

در برخی موارد، مسیر جریان گاز مبرد به دلیل تجمع روغن، آلودگی یا یخ‌زدگی مسدود می شود. این مشکل باعث می‌شود کمپرسور تحت فشار قرار گیرد و عملکرد آن دچار اختلال شود. برای جلوگیری از این مسئله، سرویس دوره‌ای کولر گازی و اطمینان از باز بودن مسیر گاز مبرد ضروری است.

خرابی شیر چهارراهه (در مدل های دارای سیستم گرمایش و سرمایش)

در کولرهای گازی که هم قابلیت سرمایش و هم گرمایش دارند، شیر چهارراهه وظیفه تغییر مسیر گاز مبرد را بر عهده دارد. در صورتی که این قطعه دچار مشکل یا خرابی شود، کمپرسور به‌درستی کار نمی‌کند و کولر گازی کاملاً از کار می افتد. بررسی و تعمیر این شیر باید توسط یک تکنسین متخصص انجام شود.

پرداخت یا نشتی گاز مبرد

اگر سطح گاز مبرد در کولر کاهش یابد یا نشتی داشته باشد، فشار روی کمپرسور افزایش پیدا می‌کند و در نهایت، باعث خاموش شدن خودکار دستگاه می‌شود. یکی از نشانه‌های کمبود گاز مبرد، کاهش شدید قدرت سرمایش کولر است. برای رفع این مشکل، لازم است که سیستم کولر گازی بررسی شود و در صورت نیاز، گاز مبرد شارژ گردد.

چگونه مشکل از کار افتادن کمپرسور کولر گازی پاناسونیک را برطرف کنید؟

به منظور برطرف کردن مشکل از کار افتادن کمپرسور کولر گازی پاناسونیک، لازم است که ابتدا پریز برق را چک کنید. ممکن است که مشکل از جانب دوشاخه و یا سیم رابطه دستگاه باشد. بعضی مواقع کمپرسور کار نمی‌ کند، اما موتور فن روشن می شود. این مشکل نشان دهنده این است که ترموستات دستگاه خراب شده است. در چنین مواقعی لازم است که ترموستات با یک قطعه جدید جایگزین گردد.

در گام بعدی ضروری است که کلید اصلی کولر را مورد بررسی قرار دهید. احتمال دارد که کلید مربوطه فاقد قدرت فاز بوده و به همین علت از روشن شدن کولر گازی جلوگیری کند. به منظور اطمینان از سالم بودن کلید کولر لازم است که آن را جدا کرده و به کمک یک اهم متر قطعه را چک کنید. اگر این کلید سالم باشد، عقربه اهم متر روی on قرار می گیرد.

کمپرسور کولر گازی و انواع آن

کولر گازی از قطعات مختلفی تشکیل شده است که هر یک نقش مهمی در عملکرد کلی دستگاه دارند. در این میان، کمپرسور را می‌توان قلب کولر گازی دانست، زیرا وظیفه اصلی آن، گردش گاز مبرد در سیستم خنک‌کننده است. کمپرسور کولر گازی گاز خنک‌کننده (مبرد) را در یک مدار بسته که شامل کندانسور و اواپراتور است، به حرکت درمی‌آورد.

عملکرد آن به این صورت است که حجم گاز را کاهش داده و فشار آن را افزایش می‌دهد. سپس این گاز فشرده‌شده به سایر بخش‌های کولر منتقل شده و فرایند سرمایش آغاز می‌شود. در واقع، کمپرسور با فشرده‌سازی گاز، انرژی لازم برای تغییر فاز و انتقال حرارت را تأمین می‌کند.

  • کمپرسور پیستونی (کمپرسور رفت و برگشتی)

یکی از انواع متداول کمپرسورهای کولر گازی، مدل پیستونی استعملکرد بهتری دارند.با ایناست. در این نوع، عملکرد کمپرسور مشابه موتور خودرو و از طریق حرکت رفت و برگشتی یک یا چند پیستون، گاز مبرد را می‌کند. این کمپرسورها در مناطقی با بالاترین میزان بهتری دارند و برای مناطق گرمسیری گزینه مناسبی می‌شوند. با این، میزان صدای تولیدی و انرژی در آن‌ها نسبت به مصرف برخی از مدل‌های دیگر بالاتر است.

  • کمپرسور روتاری (کمپرسور روتاری)

در این مدل، فرآیند فشرده سازی گاز با استفاده از چرخش تیغه های دوار انجام می شود. کمپرسورهای روتاری به دلیل طراحیمی‌کنند وایده آبوهوایی ​به دلیل طراحی ساده‌تر و کارایی بهتر، صدای کمتری تولید می‌کنند و مصرف انرژی آن‌ها نیز بهینه‌تر است. این نوع کمپرسور در کولرهای گازی خانگی و مناطق با آب‌وهوای معتدل کاربرد، زیرا عملکرد آن‌ها در شرایط آب‌وهوایی بسیار گرم ایده‌آل نیست.

  • کمپرسور اسکرول (کمپرسور اسکرول) مدلی پیشرفته‌تر

مدلی پیشرفته‌تر از کمپرسورهای کولر گازی، کمپرسور اسکرول است که از دو صفحه مارپیچی برای فشرده‌سازی گاز استفاده می‌کند. این طراحی باعث کاهش اصطکاک و افزایش بازدهی می‌شود. کمپرسورهای اسکرول به دلیل عملکرد بی‌صداتر و طول عمر بالاتر، در کولرهای گازی مدرن و دستگاه‌های دارای قدرت سرمایشی بالا به کار می‌روند. علاوه بر این، آن‌ها در کاهش انرژی یکی از مهم‌ترین مصرف‌کنندگان می‌شوند.

  • کمپرسور اسکرو (Screw Compressor)

در دستگاه‌های صنعتی و سیستم‌های سرمایشی با وضعیت بالا، از کمپرسورهای اسکرو استفاده می شود . اینبزرگ‌تر ، بیشتر ​استفاده می شود. این نوع کمپرسور به کمک دو روتور مارپیچی، گاز مبرد را فشرده کرده و به مدار خنک‌کننده ارسال می‌کند. یکی از ویژگی‌های اصلی این مدل، راندمان بالا و قدرت سرمایشی بیشتر نسبت به مدل‌های پیستونی و روتاری است. البته، به دلیل هزینه بالاتر و بزرگ‌تر، بیشتر در چیلرها و سیستم‌های تهویه مطبوع صنعتی کاربرد دارد.

  • کمپرسور گریز از مرکز (Centrifugal Compressor) برای سیستم های سرمایشی بزرگ و حرفه ای ، کمپرس

برای سیستم های سرمایشی بزرگ و حرفه ای، کمپرسورهای گریز از مرکز انتخاببالا و نیاز ​انتخاب مناسبی هستند. این پرسورها به جای استفاده از پیستون یا تیغه‌های دوار، از نیروی گریز از مرکز برای کم‌سازی گاز مبرد بهره می‌برند. همین موضوع باعث می‌شود که عملکرد آن‌ها نرم‌تر، میزان استهلاک کمتر و بازدهی انرژی بالاتر باشد. اما به دلیل قیمت بالا و نیاز به فضای بیشتر، در سیستم‌های تهویه مطبوع بزرگ مانند برج‌های خنک‌کننده و چیلرهای مرکزی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

5/5 (1 امتیاز)
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید